De Pap(k)lepels

Muziekvereniging de Papklepels is een blaaskapel die met groot plezier muziek maakt. We geven zowel betaalde als niet-betaalde optredens. Deze optredens vinden vaak plaats op feesten en partijen maar bijvoorbeeld ook bij huldigingen en jaarlijks terugkomende activiteiten, zoals de Nationale Bloesemtocht, Carnaval, het Oktoberfeest van de Engelse legerbasis in Mönchengladbach en het Fruitcorso in Tiel. Ook jubilea van lokale verenigingen of bijvoorbeeld de finale van het Champions Trophy-hockeytoernooi zijn activiteiten waarbij een muzikale opvulling gewenst is.

Optredens

Optredens bestaan doorgaans uit blokjes van maximaal drie kwartier achter elkaar, afgewisseld met korte pauzes. Op die manier kan een middag, avond of hele dag gevuld worden met muziek, waarvan wíj niet stil kunnen blijven staan!

Wp 000113

De Naam

De naam van de Pap(k)lepels komt voort uit de geschiedenis van Culemborg, toen er stadsmuren om de stad stonden en de inwoners buiten de stad op het land werkten. De stadspoorten werden om tien uur ’s avonds gesloten, maar voor dit gebeurde werd elke dag de papklok geluid. De mensen kwamen van het land, gingen naar huis en aten pap voordat zij naar bed gingen. De klepel in deze klok, de papklepel, zorgde dus dat mensen gingen eten met hun,... jawel, paplepel. Vandaar de haakjes in de naam van de Pap(k)lepel. Tijdens Carnaval heet Culemborg Papklokkendam.

Muziek

De muziek van de Pap(k)lepels is zeer gevarieerd, naast de gouwe oude nummers zoals Radar LoveNon, Non rien n'a changé en The Lion Sleeps Tonight, zijn er ook Hollandse klassiekers te horen zoals Verliefd Zijn (Guus Meeuwis), Het Slavenkoor en Schatje Mag Ik je Foto. Verder zitten er ook een aantal happy hardcore-knallers en danceklassiekers in het repertoire. Het streven is om ieder jaar de selectie uit te breiden met nummers die ons aanspreken. 

Wilt u meer informatie over ons of over optredens, neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site