Posts tagged “Kermis”

Beusichemse Kermis en midzomernachtfestival

By Renske.

.

En toen was het alweer zomer! De afgelopen weken hebben we weer twee leuke optredens gehad, namelijk in Beusichem en Culemborg. De (muziek)vakantie is voor ons alweer begonnen! Hoewel we midden in de zomer ook nog een keer moeten spelen, namelijk 18 augustus op het bloemencorso in Leersum. 

Het optreden in Beusichem was, net als vorige jaren, weer erg gezellig. Het is altijd leuk om veel andere kapellen te zien en om veel bekenden tegen te komen! Ook is het altijd gezellig om onder het genot van een biertje met zijn allen gewoon lekker bij te kletsen. Als je op een kermis speelt kan daar natuurlijk ook een rondje over de kermis niet aan ontbreken, sommige van ons konden de verleiding bij de schiettent niet weerstaan en waagden een poging. Maar als je zelf alles misschien en er ondertussen naast je een klein meisje wel alle tonnetjes van het plankje geschoten krijgt, is dat toch wel een beetje lullig! (toch Emiel?)

                                                    166019 320610694687285 302839250 N

Tijdens de optredens was het publiek enthousiast en konden sommige van de andere kapellen de verleiding niet weerstaan om mee te spelen, dit monde uit in een gezellige leuke afsluiting van deze zonnige dag!

Ook het midzomernacht-festival vonden wij geslaagd! Tussen alle regendagen door had de organisatie precies de goede datum uitgezocht. Een stralende muzikale middag en avond waren het gevolg. Ook hierbij waren twee andere kapellen aanwezig, maar ook harmonieën en zelfs een sambaband! Doordat het georganiseerd werd door de carnevalsvereniging werd het een soort zomerse buiten versie van het winterse carnaval! Ondanks onze korte en abrupt afgebroken tweede optreden, hebben wij het met zijn allen als een gezellige avond beleefd, en het bleef nog lang onrustig....

Helaas doet het foto gedeelte van deze site het nog niet, foto's van het midzomernachtfestival zijn wel te zien op onze facebookpagina!