Posts tagged “Culemborg”

Sinterklaas en de Pap(piet)klepels

By Renske.

Afgelopen weken hebben de pietklepels weer opgetreden voor Sinterklaas en al het publiek wat kwam kijken! Het was winters weer, maar dat is voor de klepels natuurlijk totaal geen probleem, die blijven net zolang wandelen tot dat ze een droog plekje gevonden hebben waar zoveel mogelijk mensen langskomen, namelijk de poort midden in Culemborg!

Het was weer een gezellige boel in Culemborg en natuurlijk hebben we uitgebreid de tijd genomen om op de foto te gaan met alle kinderen en hen tegelijkertijd een mini serenade te geven met hun eigen lievelingsliedje!

Ook de sint zelf was zeer verheugd met de pietklepels en liet nog even zien dat hij zelf (wat iedereen al wist natuurlijk) van alle markten thuis is, daarom nam de sint de stokjes even over van de trommelpiet en speelde hij een deuntje mee! Wat een knappe man is het toch!

Wil je alle foto's zien, kijk dan op de FOTOPAGINA! en ook op onze facebookpagina zijn veel leuke foto's te vinden!

Heb je zelf nog leuke foto's? Dan mag je ze altijd naar ons emailen!

Voorbereidingen Carnaval in volle gang

By Renske.

.

De voorbereidingen voor de carnaval zijn weer in volle gang! Elke repetitie wordt er weer hard gewerkt om alle nummers door te spelen en bij te schaven. Hierdoor willen we tijdens de carnaval in Culemborg bij de Blauwlappen een zo gevarieerd mogelijk programma presenteren waarbij voor ieder wat wils te horen zal zijn!

Ook zijn wij hard op zoek naar nieuwe muzikanten, vooral in de trompetten en trombone sectie kunnen wij versterking gebruiken! Ben je geinteresseerd, neem vooral contact op via de contactpagina, maar ook als je een ander instrument bespeeld kan je altijd contact op nemen! wij vinden het altijd fijn om aanvulling op de groep te krijgen!

Ook zijn we natuurlijk aan het voorbereiden op het komende dweilseizoen, waarbij wij al een aantal leuke optredens in het verschiet hebben staan. Dus als we uit deze barre winter zijn en de bloemetjes en de bijtjes weer tevoorschijn komen zijn we er weer helemaal klaar voor!

Tot dan! Of tot ziens bij de Blauwlappen met carnaval!

Beusichemse Kermis en midzomernachtfestival

By Renske.

.

En toen was het alweer zomer! De afgelopen weken hebben we weer twee leuke optredens gehad, namelijk in Beusichem en Culemborg. De (muziek)vakantie is voor ons alweer begonnen! Hoewel we midden in de zomer ook nog een keer moeten spelen, namelijk 18 augustus op het bloemencorso in Leersum. 

Het optreden in Beusichem was, net als vorige jaren, weer erg gezellig. Het is altijd leuk om veel andere kapellen te zien en om veel bekenden tegen te komen! Ook is het altijd gezellig om onder het genot van een biertje met zijn allen gewoon lekker bij te kletsen. Als je op een kermis speelt kan daar natuurlijk ook een rondje over de kermis niet aan ontbreken, sommige van ons konden de verleiding bij de schiettent niet weerstaan en waagden een poging. Maar als je zelf alles misschien en er ondertussen naast je een klein meisje wel alle tonnetjes van het plankje geschoten krijgt, is dat toch wel een beetje lullig! (toch Emiel?)

                                                    166019 320610694687285 302839250 N

Tijdens de optredens was het publiek enthousiast en konden sommige van de andere kapellen de verleiding niet weerstaan om mee te spelen, dit monde uit in een gezellige leuke afsluiting van deze zonnige dag!

Ook het midzomernacht-festival vonden wij geslaagd! Tussen alle regendagen door had de organisatie precies de goede datum uitgezocht. Een stralende muzikale middag en avond waren het gevolg. Ook hierbij waren twee andere kapellen aanwezig, maar ook harmonieën en zelfs een sambaband! Doordat het georganiseerd werd door de carnevalsvereniging werd het een soort zomerse buiten versie van het winterse carnaval! Ondanks onze korte en abrupt afgebroken tweede optreden, hebben wij het met zijn allen als een gezellige avond beleefd, en het bleef nog lang onrustig....

Helaas doet het foto gedeelte van deze site het nog niet, foto's van het midzomernachtfestival zijn wel te zien op onze facebookpagina!