Nieuws

Blog archief voor January 2012

Leuke dag bij het ONKD

By Renske.

.

Afgelopen zondag hebben we gespeeld Open Nederlands Kampioenschap voor Dweilorkesten in Leidsendam, dit was een gezellige dag met vier leuke optredens. Lekker vlot achter elkaar, dus we hebben ons niet verveeld. We zijn helaas niet in de prijzen gevallen, maar hebben wel lekker gespeeld en veel andere kapellen gezien! 

Pap(k)lepels spelen op Corso's

By Renske.

.

Op 18 Augustus speelden Pap(k)lepels, in het kader van "we gaan de bloemetjes eens flink buiten zetten", op het bloemencorso te Leersum.
Gezegend met goed weer, eigenlijk was het zo warm dat de mussen van het dak vielen, hadden de Klepels een middag optredens voor de boeg. Al met al speelden we in de zinderende hitte een aantal prima blokjes.

Er zijn een aantal foto's van ons gemaakt deze dag, die hier te zien zijn! op die pagina kan je doorklikken naar andere pagina's, op pagina 1, 12 en 13 zijn papklepel foto's te vinden!

Beusichemse Kermis en midzomernachtfestival

By Renske.

.

En toen was het alweer zomer! De afgelopen weken hebben we weer twee leuke optredens gehad, namelijk in Beusichem en Culemborg. De (muziek)vakantie is voor ons alweer begonnen! Hoewel we midden in de zomer ook nog een keer moeten spelen, namelijk 18 augustus op het bloemencorso in Leersum. 

Het optreden in Beusichem was, net als vorige jaren, weer erg gezellig. Het is altijd leuk om veel andere kapellen te zien en om veel bekenden tegen te komen! Ook is het altijd gezellig om onder het genot van een biertje met zijn allen gewoon lekker bij te kletsen. Als je op een kermis speelt kan daar natuurlijk ook een rondje over de kermis niet aan ontbreken, sommige van ons konden de verleiding bij de schiettent niet weerstaan en waagden een poging. Maar als je zelf alles misschien en er ondertussen naast je een klein meisje wel alle tonnetjes van het plankje geschoten krijgt, is dat toch wel een beetje lullig! (toch Emiel?)

                                                    166019 320610694687285 302839250 N

Tijdens de optredens was het publiek enthousiast en konden sommige van de andere kapellen de verleiding niet weerstaan om mee te spelen, dit monde uit in een gezellige leuke afsluiting van deze zonnige dag!

Ook het midzomernacht-festival vonden wij geslaagd! Tussen alle regendagen door had de organisatie precies de goede datum uitgezocht. Een stralende muzikale middag en avond waren het gevolg. Ook hierbij waren twee andere kapellen aanwezig, maar ook harmonieën en zelfs een sambaband! Doordat het georganiseerd werd door de carnevalsvereniging werd het een soort zomerse buiten versie van het winterse carnaval! Ondanks onze korte en abrupt afgebroken tweede optreden, hebben wij het met zijn allen als een gezellige avond beleefd, en het bleef nog lang onrustig....

Helaas doet het foto gedeelte van deze site het nog niet, foto's van het midzomernachtfestival zijn wel te zien op onze facebookpagina!

Eerste prijs in Zoelen!

By Renske.

.

Omdat we voor de 15e keer deelnamen aan de zoelense dweildag, mochten wij de dag openen. En hoe kan dat nou anders dan met Non stop dance, het kan niet anders, dat is gebleken. Hierna zijn alle kapellen van start gegaan met het spelen op de verschillende podia. Doordat er veel gelopen moest worden maar natuurlijk ook een drankje hier en daar onderweg gedaan moest worden en natuurlijk het zonnige en warme weer,waren we bij het laatste blok behoorlijk uitgeput. Maar het publiek was gelukkig niet minder enthousiast over ons!

Ondanks dat er een tijdje gediscussieerd is over wel of niet naar Zoelen gaan, vanwege een aantal leden die in het buitenland verblijven, hebben we toch besloten te gaan. Met dank aan een aantal leden die gezorgd hebben dat er wisselingen van instrumenten konden plaatsvinden! Doordat we dus uiteindelijk (net niet onbezet) voor de dag konden komen, heeft ook geen van ons een moment gedacht aan het wedstrijdelement van de dweildag. Hierdoor is er ook vooral heel veel lol gemaakt tijdens de optredens en ging het misschien nog wel lekkerder omdat we geen prestatiedruk hadden. 

Img 0528

De andere kapellen hadden het zichtbaar ook erg naar hun zin de hele dag, de Napoleon kapel uit Belgie viel ons erg op omdat zij, vergeleken met vorige jaren, erg vlot en beweeglijk voor de dag kwamen, maar ook andere kapellen, zoals de vrije tijdrekkers en de keiendweilers vielen ons op!

En natuurlijk onze buurkapel, het Kapelleke was ook weer van de partij, wat weer leidde tot een aantal gezamelijke biertjes en de nodige aanmoedigingen tijdens de optredens! 

Maar uiteindelijk is toch gebleken dat het publiek ons het leukste, beste, gezelligste en muzikaalste vond! Wij willen het publiek ook bedanken voor hun aanmoedigingen en support!

Foto's en filmpjes zijn op onze facebookpagina te vinden! En binnenkort ook hier op de site!

Wp 000113

Vernieuwde website!

By Renske.

.

Welkom op onze vernieuwde website! Zoals u kunt zien hebben wij ons best gedaan om een nieuwe site te ontwikkelen waarop onder andere meer nieuwsberichten te lezen zullen zijn. Natuurlijk mag hierop gereageerd worden. Middels foto's, filmpjes maar ook via de Pap(k)lepel-twitter kunt u de laatste activiteiten volgen. Alle leden van ons orkest zijn te vinden in de fotogalerij.

Ook kunt u informatie vinden over onze optredens die in de planning staan. Het advies is dus: Houd ons in de gaten!

Heeft u suggesties of opmerkingen over de site of heeft u een vraag, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier!

Nieuwe nummers!

By Renske.

.

We zijn het jaar natuurlijk al begonnen met de carnaval, maar dat was nog maar een voorproefje! Inmiddels zijn we hard aan het oefenen op een aantal nieuwe stukken en natuurlijk de daarbij-horende dansjes! Door een aantal nieuwe stukken zijn we in nog meer muziekstijlen thuis!

Een aantal van de nieuwe nummers hebben we al laten horen bij de Bloesemtocht en bij het blaaskapellenfestival in Beesd, maar ook in Zoelen, zondag aanstaande, gaan we de nieuwe nummers laten horen! Maar natuurlijk spelen wij ook de oude vertrouwde knallers, die iedereen die de Papklepels wel eens gezien heeft kent!